Topsportgemeente van het jaar 2013 niet in deze regio

 

TOPSPORTGEMEENTE VAN HET JAAR
 
Bezoek Sport2B
Winnaar 2013: Edam-Volendam!

De gemeente Edam-Volendam is uitgeroepen tot winnaar van negende editie van de Topsportgemeente-van-het-jaar verkiezing. De Noord-Hollandse gemeente kende vorig jaar de beste topsportprestaties, gemeten over 41 landelijke sportcompetities en gerelateerd aan het aantal inwoners. De overige genomineerde gemeenten (Teylingen 2e, Zwolle 3e, Leiden 4e en Den Haag 5e) eindigden allen op bescheiden afstand en mogen met hun top-5 klassering ook terugkijken op een zeer geslaagd sportjaar.

De gemeente Edam-Volendam was in 2013 met vijf teams actief in de onderzochte competities. Deze teams behaalden met hun eindklasseringen voldoende punten om alle andere gemeenten achter zich te laten en voor hun thuisgemeente de titel in de wacht te slepen.

De handballers van Kras Volendam leverden met hun landskampioenschap een belangrijke bijdrage aan het puntentotaal. Ook FC Volendam was met haar tweede plaats in de Jupiler-League een grootverdiener. MO & Z Volendam, uitkomend in de landelijke Ereklasse van het dammen, scoorde eveneens uitstekend met een derde plek in de eindrangschikking. En ook ZVV Volendam, spelend in de Eredivisie van het zaalvoetbal (futsal) en RKAV Volendam (Hoofdklasse voetbal zaterdagamateurs) droegen hun steentje bij.

Het is de tweede keer dat Edam-Volendam de titel van topsportgemeente in de wacht sleept. Ook in 2011 was zij de beste van Nederland. In 2012 ging de titel naar Den Bosch.

De jaarlijkse verkiezing is een initiatief van het sporteconomisch adviesbureau Sport2B, in samenwerking met Arko Sports Media. De officiële prijsuitreiking zal later deze maand plaatsvinden.

Op http://www.topsportgemeente.nl  vindt u de volledige ranglijst en meer informatie over de verkiezing. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s