Wethouder Strijk start Scootafette in Leiden

wethouder strijk krijgt instructies en eerste rijles.

wethouder strijk krijgt instructies en eerste rijles.

 

Wethouder Strijk start Scootafette in Leiden

Wethouder Robert Strijk (Bereikbaarheid) heeft het startsein gegeven voor de Scootafette. Een initiatief van Bereikbaar Haaglanden, waarbij een elektrische scooter doorgegeven wordt aan werkgevers binnen de gemeente. Wethouder Strijk is de eerste die het duurzame vervoersmiddel een week in bruikleen heeft gekregen. Hij kreeg de elektrische scooter uitgereikt door Pierre Sikking van Van Hulst fietsen Leiden. Op 11 maart geeft hij hem door aan Jan Versteegh, bestuursvoorzitter van TeekensKarstens advocaten notarissen en voorzitter van VNO-NCW Rijnland.

 ecoBrom4107FBPS
en dan rijdt de wethouder over de woensdag markt met de (leen) E-scooter.

 

Ook in Den Haag, Zoetermeer, Delft en Westland zijn deze week vijf wethouders als eerste op een e-scooter gestapt. De komende periode doen regionaal veertig zakelijke rijders beurtelings ervaring op met de e-scooter. Wethouder Robert Strijk: “Ik juich dit initiatief van harte toe, omdat elektrisch vervoer met name in de stad en regio veel voordelen biedt. Het is een snelle en schone manier van reizen en de gebruikskosten zijn laag. Als mensen de auto laten staan en hun woon-werkroute op een elektrische scooter of fiets afleggen, draagt dat bovendien bij aan de bereikbaarheid van Leiden. De komende jaren werkt Leiden hard aan de verbeteringen van (regionale) fietsroutes, zodat het nog aantrekkelijker wordt om dit alternatief voor de auto te kiezen”

 

Vijf lokale aanbieders van e-scooters zijn zo overtuigd van de vele voordelen van de elektrische scooter dat zij bereid zijn de scooter acht weken ter beschikking te stellen aan kritische zakelijke gebruikers. In Leiden is dit Van Hulst fietsen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s